Poziv koji je oduševio Lewandowskog: Biti ispred dva 'čudovišta' je posebna stvar

Henry se javio Lewi

Poziv koji je oduševio Lewandowskog: Biti ispred dva 'čudovišta' je posebna stvar

M. Šljivak

Robert Lewandowski osvojio je nagradu za najboljeg fudbalera svijeta po izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Poljski napadač iz redova Bayerna dobio je nagradu The Best ispred Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a oduševljenje zbog nagrade bilo je još veće kada mu se javio legendarni Thierry Henry.

Legenda Arsenala i francuskog fudbala čestitala je Lewandowskom i istakao je kako je napravio nešto veliko.

"Čestitam ti. Smatram da je nagrada zaslužena", počeo je Henry i nastavio je:

"Bio si fenomenalan. Takav si već već godinama i završiti ispred dva 'čudovišta' je nešto zaista posebno. Ja to nisam mogao napraviti, osvojio si nešto što ja nikad nisam. To jako poštujem, a ti si zaista brilijantan već dugo vremena i na tome ti čestitam", rekao je Henry.

Lewandowski se francuskoj legendi zahvalio na lijepim riječima.

"Bila je ovo jako teška sezona i jako teška godina. Nakon lockdowna znali smo da imamo velike šanse da osvojimo trofeje, jer niko se nije mogao nositi sa nama. Bili smo fenomenalni. Tim smo koji uvijek želi da bude na vrhu. Posebno je osvojiti ovaj trofej osvojiti u eri Cristiana Ronalda i Lionela Messija", poručio je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čudesni poljski napadač je prošle sezone zabio 55 golova u 47 utakmica. Čak 15 golova je postigao u 10 utakmica Lige prvaka i sa Bayernom je osvojio apsolutno sve trofeje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije