Foto - EPA

Zanimljiva anketa iz jula ove godine

Igrači iz Bundeslige ne smatraju Lewandowskog najboljim na svijetu

Midhat Šljivak

Njemački list Kicker u julu ove godine je napravio anketu među 270 fudbalera u Bundesligi.

Fudbaleri su u njihovoj anketi glasali za najboljeg trenera i najboljeg fudbalera svijeta, a interesantno je da je samo nešto više od 10 procenata glasalo za Roberta Lewandowskog kao najboljeg.

Lewandowski je jučer osvojio FIFA nagradu za najboljeg fudbalera na svijetu u ovoj godini, ali očigledno ga bundesligaške kolege ne smatraju najboljim. Za njih je to Lionel Messi, a ispred je i Cristiano Ronaldo.

Glasovi igrača iz Bundeslige su izgledalo veoma zanimljivo, ali svakako bi bilo veoma interesantno vidjeti kako bi danas glasali nakon što je Lewandowski vodio Bayern i do titule u Ligi prvaka.

Ovako su glasali igrači iz Bundeslige:

1. Lionel Messi - 54.8%
2. Cristiano Ronaldo - 12.6%
3. Robert Lewandowski - 10.7%
4. Virgil van Dijk - 4.4%
5. Kylian Mbappe - 4.4%

Najbolji trener svijeta:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

1. Jurgen Klopp - 74.8%
2. Pep Guardiola - 13%
3. Hansi Flick - 4.8%
4. Julian Nagelsmann - 1.9%
5. Simeone i Zidane - obojica 1.1%

Interesantno je svakako da su igrači iz Bundeslige tada proglasili Premier ligu kao najbolju na svijetu sa čak 74.4 posto glasova ispred lige u kojoj igraju i La Lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.