Zakucao se u stativu

Stravične scene: Igrač Barcelone doživio povredu zbog koje mu prijeti kraj karijere

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone koji trenutno igra na posudbi za PAOK, Moussa Wague, doživio je tešku povredu u meču protiv Arisa koji se igrao prije nekoliko dana.

Wague je u PAOK stigao prije tri mjeseca na posudbu do kraja sezone iz Barcelone, ali nije ni slutio da će samo nekoliko mjeseci kasnije morati da se vrati u Španiju.

Naime, ovaj 22-godišnji lijevi bek doživio je tešku povredu koljena u meču protiv Arisa i prve prognoze kažu da ga očekuje čak godinu dana pauze.

Wague se povrijedio nakon što je spasio gol svoje ekipe i izbio loptu, a onda se zakucao u stativu. Senegalac je koljenom udario u stativu i odmah je počeo vrištati od bolova.

Potražite više informacija na temu Super League:

S terena je iznesen na nosilima i odmah je bilo jasno da se radi o teškoj povredi. Za njega je sezona, ali i posudba u PAOK-u završena i vratio se u Barcelonu gdje će operisati koljeno.

Katalonski Sport je objavio čak da bi Wague mogao i da završi karijeru jer se radi o izuzetno teškoj povredi od koje se malo ko uspije u potpunosti vratiti u formu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.