Miralem Pjanić definitivno nije miljenik Ronalda Koemana: Mora dokazati da je koristan...
Foto - EPA

Novi udarac za bh. fudbalera

Miralem Pjanić definitivno nije miljenik Ronalda Koemana: Mora dokazati da je koristan...

M. Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman ponovo je kritički govorio o Miralemu Pjaniću.

Nizozemski stručnjak najavio je kako bi Pjanić mogao ostati bez minutaže u utakmici protiv Valencije i poručio mu je da 'mora dokazati da je koristan'.

Koeman je bio sasvim jasan na press konferenciji.

"Pjanić, kao i svi ostali igrači, mora čekati svoju šansu. Ima veliku konkurenciju, a samo jedanaest fudbalera može igrati. Mora dokazati da je koristan na terenu", rekao je Koeman i zatim je otkrio kako bi umjesto bh. fudbalera šansu prije mogao dobiti Carles Alena.

"Ako Alena dobije šansu prije Pjanića to će biti zbog toga što igra lijevom nogom", poručio je nizozemski stručnjak.

Alena je ove sezone odigrao samo četiri utakmice, od čega tri u Ligi prvaka i jednu u prvenstvu. Ipak, Koeman je očigledno spreman da mu da šansu i to ispred iskusnijeg bh. fudbalera.

Koeman odlučio pokazati Miralemu ko je šef: Pjanić je kažnjen za komentare

Miralem Pjanić nije dobio šansu za igru u susretu Barcelone protiv Levantea.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ovaj susret je odgledao sa klupe, a Ronald Koeman ga je ostavio tamo nekon prošlosedmičnih komentara bh. fudbalera kako mu nije jasno zašto ne igra više.

"Nisam zadovoljan i ne mogu biti zadovoljan. Tokom svoje karijere nikada nisam prihvatio ideju da ne igram i ne prihvaćam je ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, dobro treniram i čekam, ne mogu ništa drugo. To je vrlo osjetljiva situacija koja mi ne odgovara", jasan je bio Pjanić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je Mire potom završio na sastanku sa Koemanom. Ipak, ni nakon tog sastanka nisu došli bolji dani za bh. fudbalera koji je večeras potpuno ponižen od strane Koemana.

Nizozemski stručnjak je odlučio da Pjanića uopšte ne šalje na zagrijavanje u ovom meču. Gledao je utakmicu sa tribina i vjerovatno mu je na ovaj način Koeman odlučio pokazati da je on šef u timu i da su svi komentari u medijima suvišni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

tuner
Morao bi meni dokazati da je koristan i da zaigra u reprezentaciji.
5 3
Tas14
Koeman je šupljikator
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi