Barcelona u januaru prodaje Coutinha
FOTO - EPA

Barcelona u januaru prodaje Coutinha

A. Beganović

Barcelona za koju od ove sezone nastupa i bosanskohercegovački veznjak Miralem Pjanić, već u januaru bi mogla prodati brazilskog veznjaka Philppea Coutinha.

Suočeni sa velikim finansijskim problemima u Barceloni su primorani rezati troškove, a kako pišu inostrani mediji, jedan od onih čijom prodajom bi rasteretili proračun je brazilski veznjak.

Naodno su osim uštede, odluci čelnih ljudi kluba o prodaji Coutinha, "kumovale" i dobre igre mladog 18-godišnjeg Pedrija, koji uživa veliko povjerenje Ronalda Koemana.

Inače, brazilski veznjak je četvrti najplaćeniji fudbaler Barcelone. Godišnje Barcelonu košta 23 miliona eura pa bi njegova prodaja sasvim sigurno rasteretila proračun, ali i donijelo u kasu prijeko potrebne novce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovoj sezoni Coutinho je u Primeri odigrao devet utakmica, postigao je dva pogotka kojima je dodao i dvije asistencije.

Podsjetimo, u Barcelonu je stigao 2018. godine iz Liverpoola, a u prošloj sezoni je kao posuđen igrač nastupao za Bayern.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti