Poljak četiri puta bio na podu

Gennady Golovkin je toliko isprebijao nesretnog izazivača da je ovaj morao odustati

Midhat Šljivak

Kazhastanski bokser Gennady Golovkin lagano je odbranio naslove IBF i IBO prvaka srednje kategorije.

On je sinoć na Floridi doslovno isprebijao izazivača iz Poljske Kamila Szeremetu koji je na kraju odustao nakon sedme runde.

Legendarni Kazahstanac i sa 38 godina izgleda fenomenalno. Szeremetu je doslovno izrešetao, četiri puta ga je slao na pod i Poljak je nakon sedam rundi prebijanja odlučio odustati jer jednostavno nije više bilo smisla da trpi žestoke udarce.

GGG je tako došao do 41. pobjede u karijeri (41-1-1) i sve uči su mu uprte na večerašnji meč Canela Alvareza i Calluma Smitha i pobjednik bi mogao biti njegov naredni rival.

Golovkin je sa Canelom dva puta boksovao. Ima remi i poraz i sigurno da bi on više želio osvetiti poraz od fenomenalnog Meksikanca.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.