Spektakularan meč u Las Vegasu: Canelo je prvi čovjek koji je pobijedio Golovkina!

Meksikanac novi prvak srednje kategorije

Spektakularan meč u Las Vegasu: Canelo je prvi čovjek koji je pobijedio Golovkina!

Midhat Šljivak

Saul "Canelo" Alvarez novi je prvak srednje kategorije po verzijama WBA, WBC i IBO, te je postao The Ring i linealni šampion svijeta nakon što je u Las Vegasu u sjajnom meču savladao dosad neporaženog Kazahstanca Gennadyja Golovkina većinskom odlukom sudija (114:114, 115:113, 115:113).

Odlična borba viđena je sa obje strane, a na kraju je Alvarezu dodijeljena pobjeda većinskom odlukom sudija i postao je prvi čovjek koji je pobijedio čudesnog Kazahstanca.

Pogađala su oba borca od samog početka. Radili su jako dobre razmjene udarace i borba je iz runde u rundu bila jako aktivna i sa dosta dobrih udaraca.

Problem Alvarezu predstavljala je posjekotina iznad lijevog oka koju je GGG konstantno ciljao, ali je šampion zaista sjajno odrađivao posao i skupljao je poene kod sudija, iako je Canelo bio jako blizu.

Meksikanac nije zaostajao u udarcima. Kretao je hrabro naprijed, pogađao je zaista odlično, posebno u tijelo, ali je u finišu meča dobio nekoliko žestokih udaraca od strane Golovkina koje je uspio da preživi i ostao je na nogama.

Međutim, iako se činilo da je GGG u prednosti kod sudija, na kraju borbe je uslijedio šok za ovog borca. Sudije su većinskom odlukom dodijelile pobjedu Alvarezu (114:114, 115:113, 115:113), te je on postao novi šampion srednje kategorije.

Golovkin je smatrao da je pokraden i odjurio je iz ringa, dok je meksički borac sa timom proslavio osvajanje titula i to u zaista čudesnom meču.

Canelu je ovo 50. pobjeda u karijeri (50-1-2), dok je Golovkinu ovu prvi poraz (38-1-1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi