Termin je zakazan, ali da li je spreman novi veliki obračun?
Canelo je sa samo 28 godina odradio 53 borbe, 50 ih je dobio, dva puta je boksovao neriješeno i ima jedan poraz od Floyda Mayweathera (Foto: EPA)

Canelo vs. GGG 3?

Termin je zakazan, ali da li je spreman novi veliki obračun?

M. Šljivak

Nekadašnji bokser, a sada jedan od najboljih svjetskih promotora Oscar De La Hoya, objavio je još jedan termin za borbu najveće zvijezde srednje kategorije Saula 'Canela' Alvareza.

De La Hoya je u izjavi za TMZ najavio mogući treći obračun Saula Alvareza i Gennadjya Golovkina, koji su ove godine odradili zaista fantastičan obračun.

Canelo će u subotu ponovo u ring za titulu super-srednje kategorije po verziji WBA protiv Rockyja Fieldinga, ali već u maju naredne godine mogao bi po treći put u ring sa Golovkinom.

"Hoće li se boriti sa Golovkinom ponovo? Da, kad god to budemo željeli. Sada mi držimo sve konce. Caneo ga je pobijedio i ako GGG hoće novi meč, biće kada mi kažemo", rekao je De La Hoya.

Kako je za 4. maj već rezervisana T-Mobile Arena u Las Vegasu za novu borbu Canela Alvareza, ali nije želio da potvrdi da je to borba sa Golovkinom.

"Nisam još govorio sa GGG-jem, nisam razgovarao sa njegovim ljudima. Taj datum imam za Canela i to je to", rekao je De La Hoya.

Prvi meč Golovkina i Canela je završen neriješeno, da bi u septembru u još jednom fantastičnom meču Alvarez većinskom odlukom sudija i postao je novi WBA, WBC i IBF prvak srednje kategorije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi