Mečevi 13. kola Serije A

Milan i Inter ostvarili pobjede i nastavili utrku za prvo mjesto

Endin Čaušević

Milan je danas u gostima pobijedio Sassuolo sa 2:2 u meču 13. kola Serije A, dok je njihov gradski rival Inter bio bolji od Spezije istim rezultatom.

Rossoneri su na nevjerovatan način došli do vodstva jer su zabili gol već u šestoj sekundi utakmice. Calhanoglu je bio asistent, a gol za prednost Milana postigao je Rafael Leao.

Leao je na taj način ušao u historiju Serije A jer je to bio najbrži gol ikad u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Milan je nakon prednosti nastavio s odličnom igrom i to im se isplatilo. Gosti su u 26. minuti uspjeli da udvostruče prednost. Hernandez je asistirao, a mrežu Sassuola ovaj put trese Saelemaekers.

Rossoneri su čuvali svoju prednost na ovom meču, ali je Sassuolo u samom finišu uspio da zakomplikuje stvari. Domaći su u 89. minuti smanjili na 1:2 preko Berardija, te su pokušali svim silama da dođu do remija. No, Milan je uspio da izdrži i s tri boda napusti Mapei stadion.

Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao na početku drugog poluvremena. Milan je tako ostao prvi na tabeli sa 31 bodom, dok je Sassuolo šesti sa 23 boda.

Novu pobjedu danas je ostvario i Inter koji je s 2:1 slavio na Meazzi protiv Spezije. Inter je do prednosti stigao u 51. minuti golom Hakimija, a 20 minuta kasnije na 2:0 povisio je Lukaku iz penala. Konačnih 2:1 postavio je Piccoli u 94. minuti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S ovom pobjedom Inter je ostao na drugom mjestu i ima samo bod manje od Milana, dok je Spezia na 17. poziciji sa 11 bodova.

U istom terminu Benevento je slavio protiv Genove sa 2:0, a Cagliari i Udinese su odigrali 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.