Foto - Screenshot

Prvi čovjek Bayerna

Rummenigge ne šuti: Da je Posch pljunuo Thurama opet bismo imali debatu o rasizmu

Midhat Šljivak

Prvi čovjek Bayerna Karl-Heinz Rummenigge komentarisao je u jednoj emisiji situaciju koja se desila u utakmici Borussije Moenchegnladbacha i Hoffenheima.

Francuski fudbaler Marcus Thuram pljunuo je protivničkog igrača Stefana Poscha i zbog toga je dobio direktan crveni karton.

Thuram se brani da je sve bilo slučajno, ali sigurno je da neće izbjeći ogromnu kaznu.

Rummenigge nije želio da šuti i pita se šta bi se dogodilo da je Posch pljunuo Thurama i smatra da bismo imali još jednu debatu o rasizmu.

"Pitam se šta bi se dogodilo da je bilo suprotno i da je Posch pljunuo Thurama. Tada bismo vjerovatno imali još jednu debatu o rasizmu", rekao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije čelni čovjek bavarskog kluba imao dlake na jeziku u ovoj emisiji i sigurno je da će ove riječi izazvati popriličan haos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.