Mora da se prilagodi Bayernovom sistemu

Flick je osramotio Sanea: "Ako to bude potrebno, ponižavat ćemo ga"

Edmir Škorić

Leroy Sane je ljetos u Bayern došao kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja, no u Minhenu ne dobija pravu šansu ili - možda bolje rečeno - ne zna da ju iskoristi.

Njemački reprezentativac nije oduševio Hansija Flicka, pa ga je ovaj u 13. kolu Bundeslige, sada u subotu, ponizio u duelu Bayera i Bayerna (1:2). 

Sane je ušao umjesto povrijeđenog Kingsleyja Comana u prvom diejlu, ali je u 68. minuti morao da izađe iz igre. Tada je ušao mladi Musiala, a Flick je procijenio da Sane ne pravi ništa u korist tima, koji je kasnije golom Roberta Lewandowskog došao do velike pobjede u derbiju kola. Sane je bio šokiran odlukom trenera, te je razočarano, a pomalo i nezainteresovano gledao ostatak utakmice.

Čini se da krilnog nogometaša prati ista sudbina koja ga je zadesila u Manchesteru, kada ga je Pep Guardiola procijenio "nezainteresovanim" i nedovoljno motivisanim igračem kojem "nedostaju određene stvari", pa je morao da preseli na klupu, a kasnije i da napusti ekipu.

Prema Bayernovoj legendi Lotharu Matthausu, Sane će imati puno veće šanse da bude starter i važan  dio momčadi ako ponudi više svojim bekovima. Dakle, Sane mora da poradi na defanzivnom dijelu i da bude pokretniji u oba pravca.

"Da bi igrao redovno, morao bi da nadmaši Comana i Gnabryja. Konkurencija je ogromna, a Sane je dugo bio povrijeđen. Mora da se navikne na sistem Bayerna, koji igra visoko i agresivno. Ionako ima deficita na odbrambenom dijelu, Sane stoga mora da poradi na tome. Pep ga je zbog toga već kritikovao u Cityju, vjerovatno ga je zato i pustio jer Sane ne radi nazad onako kako je zamišljeno i planirano", rekao je Matthaus.

“Još uvijek mora naučiti kretnju unazad. Gnabry i Coman to su već internalizirali", dodao je Matthaus.

Svoj komentar dao jei Karl-Heinz Rummenigge.

"Učinili smo sve što smo mogli kako bismo osigurali da on dođe u Bayern. Ohrabrujemo svakog igrača, ali također izazivamo. To mora internalizirati i momčad ga podržava. On mora poduzeti sljedeći korak, Leroy mora prilagoditi svoj karakter u FC Bayern", dodao je Rummenige, dodavši:

"Vjerujem da može imati veliku budućnost u Bayernu. Spremni smo mu pomoći, ohrabriti ga, ali moramo ga i izazvati kako bi stigao tamo gdje može biti. Ako je potrebno, nervirat ćemo ga i ponižtavat da bismo ga doveli do vrha".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Flick objasnio je Saneovu zamjenu:

"Kada radimo izmjene, moramo to učiniti razumno. Ako pogledate drugo poluvrijeme, Thomas Muller je neophodan, Serge Gnabry se popravio u drugom dijelu, zato sam zamijenio Leroya Sanea. Morali smo tako, nije bilo drugih mogućnosti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.