Njemački gigant pomjera granice: Bayern ponovo poslovao u dobitku!

Njemački gigant pomjera granice: Bayern ponovo poslovao u dobitku!

Samir Mlaćo

Dok većina klubova bilježi velike gubitke zbog cjelokupne situacije, u njemačkom prvaku Bayernu iz Munchena je drugačija situacija.

Bayern je sezonu 2019/20 završio sa 9,8 miliona eura čiste dobiti.

Ova informacija potvrđena je na stranici kluba.

Konsolidirani promet iznosio je 698 miliona eura, a prošlu sezonu 750 miliona eura. Dobit nakon oporezivanja lani iznosila je 52,5 miliona eura, a i ovu godinu njemački gigant uspio je završiti u plusu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Činjenica da smo sezonu završili s dobiti je zaista sjajna vijest", kazao je predsjednik Bavaraca Karl Heinz Rummenige.

Iz Bayerna su istakli da je teško očekivati da će narednu sezonu zabilježiti dobit, posebno ako u narednim mjesecima na stadionima ne bude publike.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Znaju ljudi svoj posao,ne rasipaju se kao ostali ,a uvijek ekipu za vrh imaju :P
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi