Zvezda pala bez ispaljenog metka protiv Zenita, Anadolu Efes šokirao Barcu

S. Grebović

U Zenitu i Istanbulu večeras su odigrane premijerne utakmice 16. kola Eurolige.

Crvena zvezda je i pored nekoliko potvrđenih slučajeva koronavirusa ipak otputovala u Rusiju na megdan Zenitu, protiv kojeg nije imala šanse. Ruski predstavnik je na kraju slavio sa 98:69.

Dosta toga je riješeno već u prvoj četvrtini koju su domaći dobili sa sigurnih 30:12. Koliko je Crvena zvezda bila nemoćna govori i podatak da su prvu trojku pogodili tek u 13. minuti utakmice.

U drugom dijelu meča gosti su najozbiljnije zaprijetili kada su prišli na osam poena, ali više od toga nisu mogli. Zenit je prednost povećavao i rutinski je održao, te tako stigao do devete pobjede, dok su gosti iz Beograda upisali 11. poraz. Za pobjedničku ekipu Rivers je ubacio 23 poena, a Pangos mu je dosta pomogao sa svojih 17 ubačaja. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je O'Bryant III sa sa 13 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugoj utakmici Anadolu Efes je na opšte iznenađenje savladao Barcelonu rezultatom 86:79. Turski tim se ne nalazi u nekoj top formi, ali je večeras uspio da prekine niz od tri vezana poraza u ovom takmičenju.

Najzaslužniji za to bio je naturalizovani Amerikanac sa turskim pasošem, Shane Larkin za kojeg Katalonci nisu imali lijeka i koji im je sasuo 23 poena. Sa druge strane, najefikasniji kod gostiju bio je Mirotić sa 18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.