Klemen Prepelič sa sirenom srušio Anadolu Efes u Valenciji
Fantastičnu utakmicu odigrali su Valencia i Anadolu Efes

Sjajna završnica u La Fonteti

Klemen Prepelič sa sirenom srušio Anadolu Efes u Valenciji

Košarkaši Valencie pobijedili su u 13. kolu Eurolige Anadolu Efes rezultatom 76:74.

Apsolutni junak pobjede španjolskog tima je Klemen Prepelič, slovenski košarkaš koji je u posljednjem napadu sa sirenom pogodio težak šut za veliku pobjedu domaćina. 

Sama utakmica bila je kakva i završnica. Neizvjesna i kvalitetna, s čvrstim obranama i onakva kakvu vole košarkaški sladokusci. Efes je početkom 4/4 poveo s osam poena razlike i činilo se da će Turci koji su imali ulogu laganog favorita i prije utakmice doći do pobjede. No vrlo lako je domaćin došao do serije 8:0 i poravnanja najviše zahvaljujući kombinaciji Hermansson - Tobey koji su sjajnim pick and rollom uneredili obranu turskog prvaka. Na kraju smo vidjeli pravu dramu, na 12 sekundi do kraja pri rezultatu 74:73 za Valenciu domaći košarkaši su faulom na liniju slobodnih bacanja poslali večeras neprepoznatljivog Shane Larkina. Amerikanac je lošu utakmicu ovjerio jednim promašenim slobodnim bacanjem, da bi u zadnjem napadu sjajni Prepelič izuzetno teškim šutem preko obrambenog specijalca Balbaya pogodio za veliki trijumf domaćeg tima.

Najefikasniji je u Valenciji bio Tobey s 21 poenom, a Derrick Williams dodao je 14. Po 16 poena su za Efes postigli Anderson i Micić dok je Larkin dodao 13 uz nekoliko promašenih šuteva u trenutcima kada se susret lomio. 

Top Komentari

WOLF20
Imao ga ispod 13.5 bravo Klemen
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi