Katalonci bez problema u Valladolidu

Barcelona rutinski, Miralem Pjanić perfektan

Edmir Škorić

U susretu 15. kola španske La Lige Barcelona je gostovala kod Valladolida, te je slavila sa uvjerljivih 3:0.

Barcelona je najzad odigrla jedan meč u kojem je rutinski ostvarila pobjedu, a ono što nas posebno raduje, Miralem Pjanić je igrao do kraja i to izuzetno dobro. Skoro da nije imao pogrešan pas i definitivno je pokazao Ronaldu Koeamnu da na njega mora ozbiljnije da računa.

Gosti iz Katalonije poveli su u 21. minuti. Lionel Messi hirurški preciznim ubacivanjem pronalazi Lengleta, koji je glavom postigao gol za 1:0.

U 35. minuti Dest s desne strane centrira, a Braithwaite je na mjestu za 2:0 i tu je zapravo manje-više sve bilo gotovo.

Konačnih 3:0 postavio je Messi na divnu asistenciju petom Pedrija u 65. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo je još nekoliko zrelih prilika za goste, Messi je do kraja pogodio i stativu, ali ono što je za Barcu najvažnije, upisana je nova pobjeda i Barcelona sada dolazi na peto mjesto sa 24 boda i čini se da polako hvata pravu formu.

U narednom kolu, za sedam dana, Barcelona će ugostiti Eibar, dok će Valladolid nove bodove spasa tražiti u Cadizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.