Foto - EPA

Još je godinu dana na funkciji

Rummenigge o Hasanu i Oliveru: Pred njima je veliki zadatak da nastave tradiciju Bayerna

Midhat Šljivak

Karl-Heinz Rummenigge još će godinu dana biti na čelu minhenskog Bayerna.

Legenda njemačkog fudbala odlazi sa funkcije prvog čovjeka kluba u decembru 2021. godine, a na njegovo mjesto će doći čuveni golman Oliver Kahn.

Pored Kahna najviše funkcije u Bayernu imat će Hasan Salihamidžić i Herbert Hainer i oni će povesti klub u budućnost.

Rummenigge je komentarisao njihov dolazak na visoke funkcije.

"Oliver je igrao fudbal na vrhunskom nivou i zna dobro kako se radi. Hasan se također dobro razvija. Izazovi naravno neće biti lagan i pred njima je veliki zadatak da nastave tradiciju koja je uvijek krasila Bayern", rekao je Rummenigge.

Zadovoljan je prvi čovjek Bayerna ljudima koje su izabrani za nasljednike Ulija Hoenessa i njega.

"Imali smo cilj da nađemo prave ljude koji će zamijeniti Ulija Hoenesa i mene. Našli smo ih u Herbertu Haineru, Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću. Mislim da je klub sa njima u jako dobroj poziciji".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan Salihamidžić je ranije imao ulogu sportskog direktora kluba. Sada je član uprave Bayerna i u budućnosti ćemo ga sasvim sigurno gledati na visokim funkcijama.

I sada je zasdužen za transfera i sa tim radi veoma dobar posao, što Bayernovi rezultati i govore.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.