Kahn o Alabi: Prostrli smo mu crveni tepih, a on nije želio da prošeta po njemu
Foto - EPA

Legendarni golman i budući predsjednik Bayerna

Kahn o Alabi: Prostrli smo mu crveni tepih, a on nije želio da prošeta po njemu

M. Šljivak

David Alaba napušta Bayern nakon što je gotovo kompletnu karijeru proveo u minhenskom klubu.

Austrijanac je postavio previsoke uslove novog ugovora. Bayern nije želio da pristane na to i on će kao slobodan igrač na kraju sezone napustiti klub.

Marca tvrdi da bi 28-godišnji defanzivac trebao postati novi član Real Madrida, a sjajni fudbaler se povezuje i sa Manchester Unitedom i PSG-om.

O njegovom odlasku iz kluba govorio je legendarni Oliver Kahn, čovjek koji će od 2022. godine preuzeti dužnost predsjednika Bayerna.

"Naravno da je bolno izgubiti takvog igrača, ali postavili smo sebi limite. Kada agenti ne žele da čuju da smo u teškim vremenima za klubove, onda nastaje ovakva situacija", rekao je Kahn za Bild.

Situacija sa Alabom se gotovo sigurno neće promijeniti.

"Trenutno zaista ne znam šta će se desiti. Prostrli smo crveni tepih za Davida i išli smo do naših limita. David i posebno Pini Zahavi nisu željeli da prođu tim crvenih tepihom, pa smo ga ponovo savili", dodao je Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alaba je od Bayerna tražio platu od gotovo 25 miliona eura sa bonusima. To mu Bavarci nisu željeli dati, pa je na kraju odlučio da napusti klub sa kojim je osvojio apsolutno sve.

David je u Bayernu od 2009. godine odigrao ukupno 404 utakmice i postigao je 32 gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Tako je legendo, ko ga ferma za šta nek ide. Imaju Hernandes i Davies mogu vala adekvatno da pokriju njegov odlazak. Niko nije veći od kluba, šta ga treba moliti? Samo povući ponudu, nek ide i dzaba hebo mu Zahavi kevu.
8 1
ako1986
Igrac jeste al za tolike novce *****a od igraca...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi