Foto - EPA

Atletico je i dalje prvi

Kako bi izgledala tabela u Španiji da nema VAR-a?

Midhat Šljivak

Madridski Atletico dočekao je 2021. godinu kao prvoplasirani tim  La Lige.

Ekipa Diega Simeonea igra fenomenalno. Imaju samo 13 odiranih utakmica, ali su skupili 32 boda, baš kao i njihov rival Real Madrid koji ima dvije utakmice više.

Ostatak lige ima utakmicu ili dvije više, izuzev Seville i Elchea koji su također na 13 utakmica, te Real Socedada koji je odigrao već 16 utakmica.

Dosta se u ovom dijelu sezone pričalo o VAR-u. Posebno su glasni bili iz Real Madrida i Barcelone, pa je magazin AS odlučio provjeriti kakva bi tabela bila da nije bilo upotrebe VAR-a.

Velikih promjena nema. Atletico je i dalje prvi sa istim brojem bodova, Real Madrid bi imao dva boda manje nego što ima trenutno (32-30), a Barcelona dva boda manje nego što ima trenutno (24-22).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uglavnom, većih promjena na tabeli nema, ali nema dileme da će komentara na odluke sudije u Španiji i dalje biti.

Dosta je detalja o kojima se priča i pitanje je šta bi bilo da je protiv velikih klubova dosuđen još poneki penal

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.