Real Madrid pobijedio Granadu, ali ponovo nije moglo bez VAR-a i skandala

Kraljevi slavili sa 1:0

Real Madrid pobijedio Granadu, ali ponovo nije moglo bez VAR-a i skandala

E. Čaušević

Real Madrid večeras je na svom terenu pobijedio Granadu s 2:0 u meču 15. kola španske La Lige.

Kraljevski klub je uspio da dođe do nova tri boda, ali ni večeras nije moglo bez diskutabilnih odluka sudija koje su ponovo izazvale dosta komentara španske javnosti.

Svoje šanse imala je i Granada koja je zaprijetila već u prvoj minuti preko Puertasa, ali je šutirao iznad gola. Dvije minute kasnije odlična prilika za Karima Benzemu. Francuski napadač je prošao nekoliko igrača Granade i šutirao, ali golman gostiju sjajno brani.

U 15. minuti nova prilika za domaće. Ovaj put pokuašo je Toni Kroos dalekometnim udarcem i lopta je otišla tik pored stative Granade.

Diskutabilnu situaciju vidjeli smo u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Casemiro je oborio jednog od igrača Granade u kaznenom prostoru, ali je sudija samo odmahnuo rukama. Ni iz VAR sobe nisu reagovali iako je bilo jasno da je tu bilo kontakta.

U drugom dijelu Real je nastavio s napadima. U 54. minuti fantastično petom je pokuša Asensio, ali je stativa spasila goste. Ipak, tri minute kasnije Real je uspio da dođe do prednosti.

Iz kornera je centrirao Asensio, a najviši u kaznenom prostoru Granade bio je Casemiro koji glavom pogađa za 1:0. Samo minutu kasnije odlična šansa za goste da poravnaju rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponovo je u prilici bio Puertas koji je jako dobro šutirao, ali je Courtois uspio nekako da zaustavi njegov udarac. U 76. minuti ponovo diskutabilna odluka. Jedan od igrača Reala je igrao rukom, sudija je gledao VAR, ali je odlučio da to nije penal za Granadu što je izazvalo salvu nezadovoljstva gostiju.

U posljednjim minutama domaći su sve riješili kada je Benzema pogodio za konačnih 2:0. Kraljevi su drugi sa 32 boda koliko ima i lider Atletico, dok je Granada sedma sa 21 bodom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Cist penal nije sviran Granadi za 0-1 pred kraj prvog poluvremena kada je onaj Mendi povukao igraca Granade kod prekida. Ono se Realu sviralo protiv Barcelone u El Clasicu kao penal. Smradovi Madridski
9 11
m1987
Upravo jucer moj komentar je glasio (Koja razlika u tekstu kad pobjedi Real, a kad pobjedi Barcelona sve super blistavo... msm naslov nakon pobjede Reala "Real se provukao," a 3:1 rutinski savladali Eibar. Dok za Barcu totalno druga prica...igrali blistavo, detaljno opisani golovi sa epitetima... toliko o novinarima!)........... :(
11 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi