Foto - EPA

Ian Wright žestok prema bh. fudbaleru

"Zašto ti igra čovjek poput Kolašinca? Isplatite njega, Ozila i sve one koji ništa ne donose klubu"

Midhat Šljivak

Londonski Arsenal igra očajno ove sezone.

Topnici nikako ne mogu da vežu nekoliko dobrih rezultata i da krenu prema gornjem dijelu tabele i za sada navijači ovog kluba nikako ne mogu biti zadovoljni igrama svojih miljenika.

Među ogorčenim je i legenda kluba Ian Wright. On je menadžeru Mikelu Arteti javno poručio da više vjeruje mladim igračima i da mu u ekipi ne trebaju igrači poput Williana, Seada Kolašinca i Shkodrana Mustafija.

"Mora, ovo reći. Ne znam zašto bira određene igrače. Vjerujem da bi ljudi radije na terenu vidjeli Smith-Rowea Willocka i druge mlade momke. Volio bih da im da šansu", rekao je Wright i nastavio je:

"Zašto bih to napravio? Pogledajte tog Williana, ne igra dobro. Zašto ti igra čovjek poput Kolašinca? Zašto ti igra neko kao Mustafi? Radije bih vidio Salibu u ekipi, radije bih vidio Smitha Rowea, radije bih vidio nešto drugačije", poručio je Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslao je poruku i čelnim ljudima kluba i ponovo je spomenuo Kolašinca.

"Poručio bih čelnicima kluba: Isplatite Mesuta Ozila ako ga ne planirate koristiti i oslobodite ga ugovora. Isto je i sa Kolašincem, te svim ostalim igračima koji ne donose ništa klubu. Arsenal mora shvatiti da je u situaciji koja bi se mogla pogoršati ako se izgube utakmice od Brightona i West Broma", rekao je Wright.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.