Ko je više zaslužio pobjedu?

Solskjaer tvrdi jedno, Rodgers drugo

E. Škorić

Leicester i Mancheste United odigrali su prvi meč današnjeg programa 15. kola engleskog Premiershipa.

Boxing day počeo je podjelom bodova između Leicestera i Uniteda (2:2), mada oba trenera tvrde da su njihove ekipe zaslužile pobijediti na King Poweur.

"Razočaran sam što nismo trijumfovali jer smo imali dosta velikih prilika koje nismo uspjeli da pretvorimo u golove. Leicester je opasan tim, gol Vardyja pokazuje njihov kvalitet. Rashford je postigao dobar gol i drago mi je da ga je postigao. Zna da je šansa prije toga bila nevjerovatna, ali i promašaji su sastvni dio ove igre", rekao je Solskjaer.

S druge strane, menadžer Lisica Brendan Rodgers smatra da je njegov tim bio bolji iako je dva puta jurio zaostatak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Veoma dobar meč dva napadačka tima. Mislim da smo mi bili jako dobri. Odbrana i kontra presing su djelovali kvalitetno, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo se branili malo više, ali imali i prilike da završnim pasom ugrozimo rivala. Iako smo gubili sa 2:1, nismo ostali bez vjere, pokazali smo karakter i bod je najmanje što smo zaslužili", poručio je Rodgers.

Leicester je s ovim bodom zadržao drugo mjesto sa 28 bodova i ima tri manje i utakmicu više od Liverpoola, dok je United sada treći sa 27 bodova, no stvari bi se lako mogle promijeniti jer i četvrtoplasirani Everton (26) i petoplasiran i Chelsea (25), sedmoplasirani Tottenham (25) tek treba da odigraju svoje utakmice ovog kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.