Boxing day odlično počeo: Vardy spasio Leicester poraza od Manchester Uniteda

Meč završio rezultatom 2:2

Boxing day odlično počeo: Vardy spasio Leicester poraza od Manchester Uniteda

E. Čaušević

Fudbaleri Leicestera i Manchester Uniteda danas su remizirali rezultatom 2:2 u meču 15. kola engleskog Premiershipa.

Boxing day je počeo zaista odličnom utakmicom. Na King Power stadionu smo gledali sjajan meč, a na kraju su Lisice i Crveni đavoli podijelili bodove odigravši 2:2.

Gosti su veliku šansu imali već u drugoj minuti kada je Bruno Fernandes centrirao s lijeve strane, a sam na pet metara ostao je Rashford koji na iznenađenje svih glavom šutira iznad gola.

Međutim, 20 minuta kasnije Rashford je uspio da se iskupi za svoj promašaj. Bruno ga je ponovo sjajno usposlio, a ovaj put napadač Uniteda lagano matira Schmeichela sa 1:0.

Ipak, Leicester se nije predavao nakon toga i samo osam minuta kasnije domaći su uspjeli da poravnaju na 1:1.

S nekih 20-tak metara fantastičan gol postigao je Barnes koji je iznenadio "zaklonjenog" De Geu i sjajno ga matirao za poravnanje rezultata na King Power stadionu.

U drugom poluvremenu gledali smo ponovo dobar meč. United je u 61. minuti preko Martiala uspio da povede sa 2:1, ali je sudija opravdano zbog ofsajda poništio ovaj gol.

Nakon toga u 75. minuti Solskjaer je u igru uveo Cavanija i to mu se itekako isplatilo. Cavano je četiri minute sjajno asistirao za Brunu Fernandesa koji pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I kada se činilo da će United osvojiti tri boda domaći su u 85. minuti došli do 2:2. Na scenu je stupio danas nevidljivi Jamie Vardy koji je šutirao, a lopta pogađa Tuanzebea i završava u mreži gostiju.

Do kraja meča nije bilo izglednijih šansi i ostalo je 2:2. Leicester je ostao drugi sa 28 bodova, dok je United treći i ima samo jedan bod manje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Šteta ali Mancho dobar povrede su poremetile dosta Manchester u ovoj utakmici,ovaj Lester nije losa ekipa Spurse su dobili u gostima! NAPRIJED MANCHESTER LJUBAVI MOJA
6 3
ArmiNN
Svi hejtujte i dalje,al UTD je odlican
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi