Zrinjski bez šansi u Sarajevu

Sigurna igra Sarajlija

OKK Spars Realway više nego uvjerljiv protiv HKK Zrinjski

Košarkaši OKK Spars Realway večeras su na svom parketu uvjerljivo slavili protiv HKK Zrinjski u okviru 12. kola košarkaškog prvenstva BiH rezultatom 98:70.

Izuzev samog početka utakmice kada su gosti poveli 7:2 sve drugo je pripalo domaćem timu koji je ubrzo nakon ovakvog otvaranja odjurio na 21:7 i možemo reći da su stvari već tu manje više bile privedene kraju.

Od tog trenutka Sparsi su samo povećavali vodstvo koje je na kraju došlo do sigurnih i uvjerljivih +28. Domaći tim na kraju je dobio sve četvtine ovog duela koji je bio etiketiran kao derbi jer su Plemići u Sarajevo došli s fantastičnim omjerom pobjeda i poraza od 7-2. Najbolji u domaćim redovima je već po svom dolasku u klub bio Gediminas s 24 poena i potvrdio epitet velikog pojačanja. Sa po 15 poena odlični su bili još Kamenjaš i Gegić.

Kod Zrinjskog je Lee postigao 14 koševa, Vranješ je dodao jedan, a Knežević dva poena manje.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Spars Realway: Zahiragić 3, Hasandić 12, Gegić 15, Kamenjaš 15, Đekić 2, Strong, Klavžar 4, Tuljković 6, Ilić 7, Polutak 4, Memić 6, Gediminas 24

HKK Zrinjski: Zovko, Lee 14, Čović 2, Pajić 5, Anđušić 2, Soldo 7, Vranješ 13, Zlomislić 9, Knežević 12, Džajić 6

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.