Drugi poraz Zrinjskog: Leotar uvjerljiv u hercegovačkom derbiju

Nakon šest vezanih pobjeda Zrinjski je ubilježio drugi porz za redom

Drugi poraz Zrinjskog: Leotar uvjerljiv u hercegovačkom derbiju

Trebinjski Leotar večeras je u svojoj dvorani 'Miloš Mrdić' savladao mostarski HKK Zrinjski s uverljivih 94:77. 

Prvo poluvrijeme u Trebinju donijelo je odličnu napadačku košarku s obje strane, te nešto lošije obrane što je rezultiralo sa skoro 100 poena u prvom dijelu a prednost su imali domaći košarkaši od 51:46. 

U nastavku su domaći košarkaši uzeli stvari u svoje ruke i zaigrali dosta bolje u fazi obrane što je rezultiralo postizanjem samo 16 poena Plemića u 3/4 te vodstvom Leotara s 11 koševa prednosti uoči početka 4/4. I tamo su domaći košarkaši nastavili gdje su stali u trećem periodu. Zrinjski je izgubio snagu i na kraju je pobjeda domaćeg Leotara bila i više nego uvjerljiva. Bio je ovo drugi uzastopni poraz Zrinjskog nakon fantastičnih 6 uvodnih pobjeda.

Leotar su do pobjede predvodili fantastični Mijović s 26 poena i Božo Đurasović koji je dodao 17. Anđušić je sa 16 poena bio najbolji kod Zrinjskog a po 12 su postigli Zovko i Vranješ.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Leotar: B. Đurasović 17, Raičević 11, Mijović 26, Milidragović 11, Ninković 8, Damjanović 5, Aleksić 2, Marić 2, Tupanjanin, Šakotić 2, Milošević, N.Đurasović 10

HKK Zrinjski: Soldo 4, Zovko 12, Lee 8, Zlomislić 3, Knežević 11, Vranješ 12, Čović 6, Pajić 2, Džajić 3, Anđušić 16

Top Komentari

dinass
****te kakva je to liga kad je Durasovic najbolji, covjek je igro protiv mene a ne igram vec 10 godina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi