Sjajno izdanje Topnika

Nagovještaj boljih dana? Arsenal nadigrao Chelsea, ali nije moglo bez drame

Edmir Škorić

U derbiju 15. kola engleske Premier lige Arsenal je savladao Chelsea na Emiratesu s 3:1.

Arsenal je bio u velikoj krizi, pa se vjerovalo da je gostujući tim bliže pobjedi večeras, ali tim Mikela Artete napokon je proradio i pokazao da je zalutao u donji dio tabele.

Na prvi gol čekalo se 34 minute, kada je Rice James prekršajem zaustavio Hectora Bellerina i skrivio penal, a Alexandre Lacazette je bio precizan za 1:0. Do kraja prvog dijela Topnici su udvostručili svoje vodstvo.

Granit Xhaka je majstorski zabio iz slobodnog udarca, da bi u nastavku spektakularnim golom Saka deklasirao Plavce, pa je u 56. minuti praktično sve bilo gotovo. Moglo je biti i daleko uvjerljivije, ali imali su gosti iz zapadnog dijela Londona puno sreće. Ipak, nakon svih šansi koje je Arsenal propustio, Tammy Abraham postiže gol prsima na ubačaj Hudson-Odoija s desne strane. Najprije je dosuđen ofsajd, na kraju je gol priznat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nadoknadi je dosuđen penal za goste, izgledalo je baš dramatično, no Leno brani udarac Jorginha s 11 metara i tako je sve okončano.

Arsenal je  poslije dugo vremena došao do pobjede, a u idućem kolu gostuje Brightonu. Chelsea će već za dva dana ugostiti Aston Villu, koja se nalazi na petom mjestu i ima isti broj bodova kao i londonski klub - 25.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.