Englez na meti Đavola

Manchester United pronašao napadača, ali ako ga želi mora da plati 89 miliona eura

Edmir Škorić

U januaru će Manchester United pokušati da dovede napadača, a želja Crvenih vragova je sjajni Dominic Calvert-Lewin.

United je najprije planirao kupiti Erlinga Haalanda, no na Old Traffordu su svjesni da je ipak realnije da krenu po engleskog reprezentativca koji igra u životnoj formi.

Kako piše portal Athletic, United šalje signale Evertonu, ali tim s Goodison Parka traži čak 89 miliona eura za svog prvog strijelca.

Od starta sezone Calvert-Lewin je postigao 14 golova i uz to dva u dresu Engleske, te je iz dana u dan sve bolji i bolji.

23-godišnji napadač mogao bi biti dugoročno rješenje Uniteda na poziciji "devetke" jer je jasno kako je Edinson Cavani u poznim godinama i nije neko na koga će se Ole Gunnar Solskjaer osloniti u budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.