Solskjaer tvrdi jedno, Rodgers drugo

Ko je više zaslužio pobjedu?

Solskjaer tvrdi jedno, Rodgers drugo

E. Škorić

Leicester i Mancheste United odigrali su prvi meč današnjeg programa 15. kola engleskog Premiershipa.

Boxing day počeo je podjelom bodova između Leicestera i Uniteda (2:2), mada oba trenera tvrde da su njihove ekipe zaslužile pobijediti na King Poweur.

"Razočaran sam što nismo trijumfovali jer smo imali dosta velikih prilika koje nismo uspjeli da pretvorimo u golove. Leicester je opasan tim, gol Vardyja pokazuje njihov kvalitet. Rashford je postigao dobar gol i drago mi je da ga je postigao. Zna da je šansa prije toga bila nevjerovatna, ali i promašaji su sastvni dio ove igre", rekao je Solskjaer.

S druge strane, menadžer Lisica Brendan Rodgers smatra da je njegov tim bio bolji iako je dva puta jurio zaostatak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

„Veoma dobar meč dva napadačka tima. Mislim da smo mi bili jako dobri. Odbrana i kontra presing su djelovali kvalitetno, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo se branili malo više, ali imali i prilike da završnim pasom ugrozimo rivala. Iako smo gubili sa 2:1, nismo ostali bez vjere, pokazali smo karakter i bod je najmanje što smo zaslužili", poručio je Rodgers.

Leicester je s ovim bodom zadržao drugo mjesto sa 28 bodova i ima tri manje i utakmicu više od Liverpoola, dok je United sada treći sa 27 bodova, no stvari bi se lako mogle promijeniti jer i četvrtoplasirani Everton (26) i petoplasiran i Chelsea (25), sedmoplasirani Tottenham (25) tek treba da odigraju svoje utakmice ovog kola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hexex
Manchestee United je imao 10x puta vise prilika, dok je Leicester drzao samo posjed. Gol na srecu Vardya i potpuno nezasluzen rezultat za Leicester.
8 0
douglasssy
Pa dobro, svaki trener ce braniti svoju ekipu. Narocito kada se ove izjave nalaze u javnosti. Ali velika cinjenica da je Manchester vise trazio pobjedu, bio kompletniji.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi