Premier liga

Manchester City siguran na Etihadu, Everton slomio otpor Sheffielda i došao na drugo mjesto

Edmir Škorić

U subotu navečer odigrana su još dva meča 15. kola engleskog Premiershipa.

Manchester City je bio siguran na sovm Etihadu protiv Newcastlea i slavio je rutinski, rezultatom 2:0. Dominacija Cityja od početka do kraja i na kraju dva gola za povratak Građana u gornji dio tabele, pa su sada peti sa 26 bodova.

Poveli su poslije samo 14 minuta igre. Raheem Sterling je izmiješa odbranu gostiju, uposlio Ilkayja Gundogana, a ovaj mirno pogodio mrežu gostiju.

Na drugi gol čekalo se do 55. minute, a strijelac je bio Feran Torres. City je stvorio još nekoliko prilika, no one nisu iskorištene.

U Sheffieldu istoimena ekipa nije uspjela da ostane neporažena ni večeras u duelu s favorizovanim Evertonom, koji nije bio na svom nivou, ali također je bio bez nekoliko ključnih igrača kao što su Richarlison, Allan, James Rodriguez...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Karamele u dosta teškoj utakmici uspijevaju dući do gola u 81. minuti. Sigurdsson je bio precizan za pobjedu gostiju.

Everton je drugi s 29 bodova i nastavljaju trku za Ligu prvaka i sami vrh tabele, dok je Sheffield zadnji sa samo dva boda i teško da će i naredne sezone biti član Premier lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.