Foto - EPA

Pokreće se inicijativa: Hoće li glavni grad BiH dobiti ulicu Ivice Osima?

Midhat Šljivak

Zastupnik NiP-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Srđan Srdić, najavio je pokretanje inicijative da jedna od ulica u glavnom gradu BiH dobije naziv po Ivici Osimu.

Legendarni bh. trener je poštovan i cijenjen širom svijeta. Najmanje poštovanje je u BiH, pa je tako dočekao da dobije brojna priznanja van naše zemlje, te ulicu u Grazu.

Srdić smatra da bi velikan bh. fudbala trebao imati svoju ulicu u glavnom gradu BiH i odlučio je pokrenuti inicijativu da se ime sadašnje Zvorničke ulice u Sarajevu promijeni u ulica Ivice Osima

"Na nagovor velikog broja poznanika, naravno ljudi koji cijene moj rad i zalaganje, odlučio sam preko lokalnog nivoa vlasti, pokrenuti inicijativu za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima. Smatram da je Ivica Osim kao legendarni fudbaler, trener i sportski ambasador BiH, zaslužio da jedna od naših ulica nosi naziv po njegovom imenu. Znam da je u prošlosti bilo sličnih pokušaja, ali sad dolazi novo vrijeme, vrijeme pozitivnih priča", napisao je Srdić.

U Zvorničkoj ulici nalazi se i stadion Grbavica, te bi sasvim sigurno bilo fenomenalno kada bi jednog dana umjesto Zvornička pisalo ulica Ivice Osima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.