Igrali zajedno u Manhcester Unitedu

Ronaldo pričao o prijateljstvu s Piqueom, a defanzivac Barcelone sve s osmijehom slušao

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo proglašen je za najbolje igrača stoljeća u izboru Globe Soccera, a ceremonija je održana u nedjelju u Dubaiju.

Globe Soccer nagrada dodjeljuje se već deset godina, a ovaj put organizatori su odlučili da izaberu najboljeg igrača stoljeća. Jasno je da su u konkurenciji bili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali je na kraju Portugalac uvjerljivo slavio.

Ronaldo je odgovarao na pitanja novinara nakon što je dobio nagradu i prvo je poručio da mu je želja da igra što duže i sigurno je da još uvijek ne razmišlja o penziji.

Na dodjeli nagrada bio je prisutan i defanzivac Barcelone, Gerard Pique, s kojim je Ronaldo nekada igrao u Manchester Unitedu.

On se prisjetio vremena dok je s Piqueom dijelio svlačionicu i priznao je da su tada bili jako dobri prijatelji. Pique se smijao dok je Ronaldo pričao o svemu, te je potvrdio da su ostali prijatelji iako su na terenu znali imati žestoke okršaje.

"S Gerardom sam igrao zajedno u Manchester Unitedu i zaista smo imali neke fantastične trenutke zajedno. Provodili smo dosta vremena skupa i to je bio odličan period moje karijere. Onda je napustio Manchester i otišao u Barcelonu i malo smo izgubili kontakt", kaže Ronaldo i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali smo na terenu neke žestoke duele, ali je sve to dio našeg posla. I sami znate kakvo rivalstvo vlada između Barcelone i Real Madrida i ne moram vam objašnjavati ništa. Ipak, pored svega mi smo i dalje dobri prijatelji".

Ronaldo i Pique su zajedno igrali u Unitedu između 2004. i 2008. godine, te su u dresu Uniteda zajedno nastupili na 15 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.