Kakav sastav je Ronald Koeman spremio večeras za okršaj protiv Eibara?

Pjanić bi trebao igrati od prve minute

Kakav sastav je Ronald Koeman spremio večeras za okršaj protiv Eibara?

E. Čaušević

Nakon sedam dana pauze danas se nastavlja takmičenje u španskoj la ligi utakmicama 16. kola.

U centru pažnje današnjeg okršaja je utakmica između Barcelone i Eibara koja se igra na Camp Nou od 19:15 sati. Katalonci s pobjedom žele završiti 2020. godinu koja je za njih bila itekako turbulentna, te se sigurno nadaju da nova godina nosi dosta bolje rezultate.

Barcelona ovaj meč dočekuje nakon što su prije sedam dana u gostima pobijedili Valladolid sa 3:0. To je bilo jedno od najboljih izdanja Katalonaca u dosadašnjem dijelu sezone, te su oduševili navijače svojom igrom.

Katalonce je do pobjede nosio Lionel Messi koji večeras neće igrati protiv Eibara jer je od kluba dobio produženi odmor. Argentinac se danas vratio u Barcelonu, ali je Koeman odlučio da je najbolje da propusti utakmicu protiv Eibara.

Jutros je katalonski Sport objavio da će umjesto Messija od prve minute zaigrati Antoine Griezmann koji također nema godinu za pamćenje. No, ono što je najbitnije jeste da će u početnom sastavu najvjerovatnije biti i Miralem Pjanić.

Pjanić je odigrao odličnu partiju protiv Valladolida i pokazao je Koemanu da na njega mora ozbiljnije računati. Sport predviđa da će Pjanić i večeras igrati od prve minute, a da će na klupi ostati Sergio Busquets.

Zanimljivo je da će Koeman i večeras igrati u formaciji 3-5-2 koja mu je donijela odličan rezultat u Valladolidu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Mingueza, Lenglet, Araujo, Junior Firpo, Dest, De Jong, Pjanić, Pedri, Griezmann, Braithwaite.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi