Guardiola proglašen za trenera stoljeća, a video o njemu iznenadio fudbalsku javnost

Kao da nije ni bio u Barceloni

Guardiola proglašen za trenera stoljeća, a video o njemu iznenadio fudbalsku javnost

E. Čaušević

U Dubaiju je u nedjelju održana ceremonija Globe Soccera na kojoj je, između ostalog, izabran i najbolji trener stoljeća.

Titula za najboljeg igrača stoljeća pripala je Cristianu Ronaldu, dok je za igrača 2020. godine proglašen Robert Lewandowski.

Također, birao se i trener stoljeća, a nagradu je osvojio Pep Guardiola. Španski stručnjak nije imao vremena da doputuje u Dubai je se s Manchester Cityjem spremao za utakmicu, te se videom javio tokom ceremonije.

No, ono što je izazvalo veliku pažnju jeste video koji je prikazan kako bi se pokazali najbolji momenti iz Guardioline trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što je iznenadilo fudbalsku javnost jeste činjenica da niti jedan jedini trenutak iz Guardioline ere iz Barcelone nije prikazan iako je on najbolje rezultate u trenerskoj karijeri ostvario s katalonskim klubom.

To je samo podgrijalo špekulacije da su organizatori privrženi Cristianu Ronaldu, te da ignorišu sve što ima veze s Barcelonom i Messijem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shiptar
kojeg stoljeca?
4 0
EmirTM87
Koja logika da se u 2020. bira trener stoljeca? I za koje stoljece je uopste birano? Za 20. stoljece je smijesno uopste spomenuti Guardiolu, sta su radili Ferguson, Del Bosque, Ancelotti u svoje vrijeme..A opet ni u 21. stoljecu nije najbolji mada mi nema logike da se nakon 20 godina bira najbolji u 100 godina
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi