Zaustavljen niz Sarajlija

Iznenađenje u Sarajevu: KK Promo slavio protiv Bosne Royal

Košarkaši Proma iz Donjeg Vakufa slavili su večeras protiv KK Bosna Royal u Sarajevu rezultatom 71:68. 

Do ove pomalo iznenađujuće pobjede gosti su došli sasvim zasluženo zaustavivši niz Bosne od tri uzastopna trijumfa.

Od početka do kraja Promo je bio bolji, diktirao tempo i rezultat ove utakmice. Prvo poluvrijeme koje je koliko-toliko bilo u egalu završeno je s prednošću tima iz Donjeg Vakufa od pet koševa prednosti. Ključnu prednost Promo je izgradio u 3/4 kada su potpuno nadigrali Sarajlije i kada su u posljednju četvrtinu uspjeli ući s velikih 12 poena viška. U utakmici na malo poena ispostavilo se da je ta prednost ključna i Bosna je nije mogla sustići. Uspjele su Sarajlije stići na nešto više od jednog minuta do kraja do -3 ali snage za preokret nije bilo pa se Promo u Donji Vakuf vraća sa zlata vrijednim bodovima. 

Wilson Jr je sa 16 koševa predvodio Promo, Kostić je dodao dva manje, Mustafica 12, a po 10 su ubacili Gudić i Nelson Wade. Luka Igrutinović bio je najbolji pojedinac i Bosne i susreta s 27 poena, 9 skokova i 7 asistencija no nije bio dovoljan da se savladaju žilavi Vakufljani. Pašalić je dodao 14, a Grubor 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal: Pašalić 14, Mašić, Begić, Sokolović, Kosovac, Genjac, Radak, Grubor 13, Igrutinović 27, Bašić, Hadžifejzović 9, Besedič 5

KK Promo: Wilson Jr 16, Klještan 5, Wade 10, Džihan 2, Alkić 2, Guduć 10, Mustafica 12, Čavak, Battle, Kostić 14, Mulaomerović, Smajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.