KK Bosna Royal slavio u Mostaru protiv Zrinjskog
Košarkaši Bosne upisali su novu pobjedu ovaj put na neugodnom gostovanju u Mostaru

Odlično izdanje Sarajlija

KK Bosna Royal slavio u Mostaru protiv Zrinjskog

Košarkaši sarajevskog Bosna Royal slavili su večeras u Mostaru protiv HKK Zrinjski (86:76) u odgođenoj utakmici 6. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Zasluženo su sarajevski košarkaši slavili u dvorani na Bijelom Brijegu gdje su nakon prve četvrtine koja je protekla u egal igri uspjeli nametnuti svoju igru i osujetiti agresivnu i poletnu igru Zrinjskog po kojoj je tim Nevena Nikolića poznat te otići kući s bodovima. 

Drugi period donio je sjajnu igru Bosne koja je potpuno dominirala u tom dijelu igre u kojem je od minusa od pola koša do poluvremena došla do prednosti od čak 16 razlike na poluvremenu. Valja spomenuti da je u domaćem taboru u prvom poluvremenu, a i do samog kraja susreta bilo dosta primjedbi na suđenje sudija Radanovića, Komara i Kovačevića.

Zrinjski je nastavak otpočeo opet agresivno, spustio prednost gostiju na 10 razlike za 2 minute, no nisu se dali košarkaši Bosne omesti te su opet ubrzo uspostavili svoju igru koja im je donijela veliku prednost i u posljednjih 10 minuta se ušlo s 15 razlike za Sarajlije. Zrinjski je možda mogao uvesti utakmicu u nešto neizvjesnije vode, na dvije minute do kraja došli su na -7, a Lee je promašio otvorenu trojku za samo -4 i tu je u biti priči bio kraj jer iskusnija ekipa Bosne više nije dozvolila domaćem timu da nešto ozbiljnije napravi te je na kraju zasluženo slavila u ovoj utakmici jako važnoj za oba tima. 

Najefikasnisi u redovima Sarajlija bio je Jeftić s 22 poena i koji je pogađao trojke uvijek kada su domaći pokušali zaprijetiti. Odličan je bio i Bašić s 21 poenom za koga centri domaćih nisu imali odgovor, te bivši košarkaš Zrinjskog Sokolović s 20 koševa koji je i u najavi utakmice rekao da će emociju koju ima pred ovaj susret pokušati iskoristiti za veliku motivaciju što je na kraju i pretočio u djelo. Za Zrinjski je Lee postigao 18 poena, Knežević je dodao 16 a Zovko i Anđušić po 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Soldo, Zovko 15, Vranješ 6, Lee 18, Perković, Zlomislić 4, Knežević 16, Čović 2, Pajić, Džajić, Anđušić 15

KK Bosna Royal: Pašalić 3, Begić, Sokolović 20, Jeftić 22, Kosovac, Genjac, Radak, Mašić, Igrutinović 12, Bašić 21, Besedič 7

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Bavo momci. Idemo dalje, idemo jako.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi