Foto - EPA

Sjajan preokret Bayerna

Mainz vodio sa 0:2 u Minhenu, pa na kraju doživio težak poraz

Midhat Šljivak

Bayern je u 14. kolu Bundeslige savladao Mainz nakon preokreta rezultatom 5:2.

Ležerno je bavarski velikan ušao u ovaj meč. Mainz je iskoristio prilike i imao je nakon prvih 45 minuta prednost od 0:2.

Do vodstva su gosti došli u 32. minuti. Burkardt je zabio za 0:1 nakon greške odbrane domaćeg tima, da bi u 44. minuti Hack prekrasno zabio glavom za prednost od 0:2.

Međutim, u nastavku Bayern je pomeo Mainz sa terena. Već nakon deset minuta igre u nastavku bilo je 2:2, a pogađali su Kimmich u 50. i Sane u 55. minuti meča.

Do kraja je samo bilo pitanje koliko će Mainz primiti golova. Sule je u 70. minuti doveo Bavarce u prednost od 3:2, a zatim samo pet minuta kasnije Robert Lewandowski zabija sa penala za 4:2.

Lewa je zabio i u 83. minuti meča za konačan rezultat od 5:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:

Bayern - Mainz 5:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.