Vožnja traje tri sata u jednom smjeru

Poznato zbog čega su igrači Barcelone na gostovanje u Huescu putovali autobusom

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone u nedjelju su u gostima pobijedili Huescu sa 1:0 u meču 17. kola španske La Lige.

Katalonski klub je nekako uspio da dođe do tri boda na gostovanju kod "fenjeraša" Huesce, a gol odluke gosti su postigli u 27. minuti kada je pobjedu donio Frenkie de Jong nakon sjajne asistencije Lionela Messija.

Međutim, ono što je privuklo pažnju španskoj javnosti jeste činjenica da su igrači Barcelone na gostovanje u Huescu putovali autobusom što se odavno nije desilo katalonskom klubu.

Iako Huesca nije toliko udaljena od Barcelone na takva gostovanja klub obično putuje avionom. No, ovaj put igrači su u Huescu išli autobusom, a putovanje je trajalo oko tri sata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Huesca je udaljena oko 300 kilometara od Barcelone, a jasno je da let avionom traje znatno kraće. No, igrači su dobili informaciju da u nedjelju ujutro dođu na stadion, te da autobusom kreću na putovanje u Huescu.

Mundo Deportivo jutros je objavio da je klub takvu odluku donio kako bi uštedili novac jer je jasno da su u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Zbog činjenice da su na meč putovali autobusom, a ne avionom katalonski klub je uštedio oko 30.000 eura.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.