Neočekivan poraz bh. selekcije

Rukometaši Estonije u prethodnih 20 mečeva pobijedili samo BiH i Luksemburg

Endin Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na gostovanju protiv Estonije (24:21) u meču trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši rukometaši bili su favoriti u večerašnjoj utakmici, ali je na kraju Estonija uspjela da dođe do pobjede.

Poznato je i to da naš tim nije dočekan na pravi način u Estoniji jer su u hotelskim sobama imali očajan tretman. Obroci nisu bili u potrebnim količinama, a našem timu bilo je zabranjeno i treniranje u dvorani, te su to obavljali u sobama i hodnicima u hotelu.

Estonci su sve to uspjeli da iskoriste i dođu do pobjede od 24:21. No, priliku za revanš imamo već za četiri dana kada ćemo ovu selekciju dočekati u dvorani KSC u Bugojnu.

No, zanimljivo je da je slabašna Estonija u prethodnih 20 mečeva pobjeđivala samo BiH i Luksemburg. Pored večerašnje pobjede Estonci su nas savladali još 2017. godine sa 29:25, a u dva navrata dobili su Luksemburg.

Ova selekcija je sve ostale mečeve izgubila, a neki od njih su bili i velikom razlikom u okršajima protiv Njemačke i Švicarske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.