Rukometaši BiH poraženi u Estoniji: Užasan tretman domaćina odrazio se i na igru, Zmajevi razočarali
Foto: Tairo Lutter

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukometaši BiH poraženi u Estoniji: Užasan tretman domaćina odrazio se i na igru, Zmajevi razočarali

A. Čaušević

Rukomenta reprezentacija Bosne i Hercgovine izgubila je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju kod Estonije rezultatom 24:21.

Ekspedicija Bosne i Hercegovine nije imala topal doček u Estoniji. Susretu je prethodnio užasan tretman. Nije bilo obroka u potrebnim količinama, bili su primorani da treniraju u hotelskim sobama i hodnicima, a vrata dvorane su bila zaključana.

U uvodnim minutama meča se igralo uglavnom gol za gol, a prvu osjetljiviju prednost smo napravili u 22. minuti kada nas je Haseljić odveo na +3(8:11).

Tu prednost naši momci su držali i do kraja prvog poluvremna, pa se na odmor otišlo za sigurnom prednošću 11:14.

U nastavku veliki problemi kada je napad potpuno zakazao. U prvih 12 minuta nastavka postignu su samo dva gola što su Estonci iskoristili i meč vratili u egal.

Estonci su uspjeli i preokrenuti, povesti 19:18, što je značilo da će završnica biti izuzetno neizvjesna. U posljednjih pet minuta se ušlo pri rezultatu 20:20.

Tri minute prije kraja Estonic su otišli na dva gola prednosti (23:21) kada je pogodio Celmis. Estonci su do kraja zabili još jedan gol za konačnih 24:21.

Ove dvije reprezentacije će se sastati u nedjelju. Bosna i Hercegovina će Estoniju dočekati u Bugojnu.

Top Komentari

Rajvosa2019
Estonskim ciganima se zahvaliti na odlicnom tretmanu / gostoprimstvu - nasi momci nisu mogli trenirati + ocajna hrana/ pod hitno im vratiti gostoprimstvo u istoj mjeri // nasim momcima hvala na zalaganju - steta popustili po obicaju zadnjih 20-tak minuta
20 3
Bajernovac
ma ja ba sigurno kisla dvorana ,,ljudi nas razvalili i cestitati na pobjedi,,a vazda se vaditi na nekoga drugog i neke uslove mani se toga ,suplje price,,,
14 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti