Tonali teško povrijeđen?

Muk na San Siru, čekaju se rezultati

Edmir Škorić

Milan igra sjajno, dobio je i večeras Torino s 2:0 i ostao lider Serije A.

Rossoneri su golovima Rafaela Leaa i Francka Kessiea s bijele tačke otvorili sjajno meč, na kraju zadržali 2:0 i imaju plus četiri u odnosu na Inter, koji sutra gostuje trećeplasiranoj Romi od 12:30 sati.

No, problemi za Milan ne prestaju, opet se povrijedio jedan od prvotimaca. Sandro Tonali je imao bizaran incident. Bili su on i Simone Verdi u duelu, dosuđen je čak penal za goste, no odluka je poništena nakon pregledavanja snimka.

Bilo je evidentno da je Verdi zapravo udario u stražnji dio noge mladog Tonalija, koji je na nosilima napustio teren, a strahuje se da je stradala Ahilova tetiva, što bi ovog perspektivnog veznjaka udaljilo s terena na nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Večeras se povrijedio i Brahim Diaz, Ismael Bennacer se još nije oporavio, Ante Rebić i Rade Krunić su u izolaciji zbog koronavirusa, ali ako ništa, barem su se Zlatan Ibrahimović i Hakan Calhanoglu vratili.

Obojica su večeras ušli u finišu meča i igrat će u narednom kolu, kada će Milan za devet dana gostovati kod Cagliarija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.