Foto - Instagram

Scott Carson je kapiten iza zavjese

Ne igra nikako, ali dok je Guardiole i on će biti u Cityju

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola ima nevjerovatno poštovanje prema iskusnom golmanu Scottu Carsonu.

Ovaj 35-godišnjak je posuđen iz Derbyja već drugu sezonu. Posudba mu ističe na kraju sezone, kao i ugovor sa ovim klubom, a Pep ga silno želi ostaviti u svom timu.

Carson ima ulogu trećeg golmana iza Edersona i Zack Steffen, ali njegovo prisustvo u svlačionici ima mnogo veći značaj. On je taj koji je zadužen za odlične odnose unutar ekipe i Pep ga želi zadržati zbog toga.

"Imamo jednog igrača, golmana koji je izuzetno važan za nas, a to je Scott Carson. On je kapiten iza scene. Ne provlači se kroz novine, nema ga na terenu, ali je u svlačionici kao kapiten. Važan je za nas i nadam se da će ostati sa nama još dugo", rekao je Pep.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carson je karijeru počeo u Leedsu. Promijenio je potom brojne ekipe, a igrao je za Liverpool i Aston Villu.

Za City još uvijek nije upisao zvanični nastup, ali s obzirom na to koliko povjerenje ima kod Guardiole, moguće je da će do kraja sezone barem u jednoj utakmici dobiti šansu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.