Foto - EPA

Sutra stiže na preglede

Potvrđen transfer Luke Jovića

Midhat Šljivak

Luka Jović napušta Real Madrid i karijeru nastavlja u Eintrachtu iz Frankfurta.

Srbijanski fudbaler će sutra biti na ljekarskim pregledima i potpisat će saradnju do kraja sezone sa Eintrachtom, a to je potvrdio i sportski direktor kluba Fredi Bobić.

"Očekujemo ga. Ubrzo će biti u Frankfurtu. Preostali su samo još sitni detalji. Dolazi na posudbu do kraja sezone. Drago nam je što imamo ovakvu saradnju sa Realom", potvrdio je Fredi Bobić.

Real Madrid će i dalje plaćati Jovića. Dogovoreno je da većinu troškova oko njegove plate snose oni i tako će se 23-godišnji napadač nakon godinu i po vratiti u Frankfurt.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jović je proveo dvije fenomenalne godine u ovom timu. Zabio je 36 golova u 75 utakmica i osigurao je transfer u Real Madrid.

Na Bernabeu se međutim nije snašao i zabio je samo dva gola u 32 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.