Istanbulski tim popravlja formu

Fenerbahce i sjajni De Colo razbili Baskoniu

Košarkaši Fenerbahcea večeras su možda najboljom ovosezonskom predstavom srušili Baskoniu u 19. kolu Eurolige rezultatom 96:76.

Kao da je dramatična pobjeda protiv Crvene zvezde u Pioniru u prošlom kolu turskom timu dala novu snagu. 

Fenerbahce je večeras pružio sjajnu partiju i neugodni tim Baskonie ostavio bez ikakvih šansi za bilo čim drugim osim uvjerljivim porazom. Po prvi put u ovoj sezoni je sjajno francusko krilo Nando De Colo pružilo partiju u skladu sa svojim mogućnostima i odmah je to bio drugi, opasni i sigurni Fenerbahce kojeg u ovoj sezoni, osim par utakimica na otvaranju, gotovo da i nije bilo. Tim Igora Kokoškova došao je lako do nove i važne pobjede a De Colo je s 27 poena bio uvjerljivo prvo ime susreta. Francuzu su dobro asistirali Vesely sa 17 poena, te Lorenzo Brown s 14. 

Peters je s 15 bio najefikasniji kod Baskonie, po 12 su ubacili Polonara i Dragić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.