U najljepšoj utakmici dosadašnjeg dijela Eurolige Baskonia nadigrala CSKA

Prekinut niz pobjeda Moskovljana

U najljepšoj utakmici dosadašnjeg dijela Eurolige Baskonia nadigrala CSKA

U fantastičnoj utakmici 18. kola Eurolige večeras je u Vitoriji Baskonia nadigrala lidera EL moskovski CSKA rezultatom 95:93.

Baskonia je tako prekinula niz od osam uzastopnih pobjeda moskovskog kluba i došla do važne pobjede nakon što je prije tri dana poražena iznenađujuće od Albe čija je momčad značajno oslabljena koronavirusom.

Večerašnja utakmica ponudila je baš sve ono što košarka može ponuditi. Obrane nisu bile baš u prvom planu pa se moglo uživati u velikom broju poena, ali i fantastičnim potezima poput sjajnih alley-oop zakucavanja, trojki s 9-10 metara, krasnim asistencijama i svemu onom u čemu se može uživati u ovako sjajnoj utakmici. Baski su prvi zadali udarac, poveli 12 razlike nakon 1/4, no Rusi se već u drugom periodu vraćaju u igru i na poluvrijeme odlaze sa samo poenom zaostatka. U 3/4 se igra izjednačeno, no u samom finišu Baskonia prebacuje u petu brzinu i za par minuta odlazi opet na velikih 12 poena viška. No nije CSKA uzalud prvoplasirana momčad Eurolige. Predvođeni Mike Jamesom opet se gosti vraćaju u egal a na kraju, kako je to ova utakmica i zaslužila, prava drama. 

Na 94-91 za Baske Polonara pravi glupost i faulira Strelnieksa na šutu za 3 poena. Latvijac je pogodio prva dva, treće promašio a loptu uhvatio korpulentni Fall koji je promptno na 8 sekundi do kraja fauliran. Fall je pogodio jedno od 2 bacanja i ruski tim je imao napad za produžetak i pobjedu. Ipak, James nije bio precizan na šutu za dva poena i tim Duška Ivanovića mogao je slaviti veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Po 18 poena za pobjednike ubacili su Henry i Polonara, a odlični su bili i Giedraitis sa 17 i Fall sa 16 koševa. Po običaju Mike James bio je najefikasniji kod CSKA s 20 poena dok su Strelnieks, Bolomboy i povratnik u dvoranu Baskonie Toko Shengelia ubacili po 13 poena. 

Istovremeno je u španjolskom derbiju u Blaugrani Barcelona nadigrala Valenciu 89-72. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi