Problemi za Dance

Koronavirus u reprezentaciji Danske pred početak odbrane titule svjetskog prvaka

E. Škorić

U pomalo čudno vrijeme igra se i Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Egiptu.

Neke reprezentacije poput Češke odbile su da igraju na turniru koji je počeo prije dva dana, dok mnoge druge reprezentacije imaju problema s izostancima igrača, upravo zbog koronavirusa.

Sada i branitelj naslova Danska dolazi u takvu situaciju, pa pred večerašnji meč s Bahreinom ostaje bez Emila Jakobsena, koji je pozitivan na covid-19. On je u izolaciji, a s njim ide i njegov cimer tokom boravka u Egipat Morten Olsen.

"Zaista smo tužni zbog onoga što se dogodilo Jakobsenu. Međutim, spremni smo za takvu situaciju i ponašat ćemo se u skladu sa svim protokolima. Danas i sutra obavit će testove i ako bude negativan, moći će se vratiti u momčad", rekao je sportski direktor reprezentacije Morten Henriksen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.