Mikkel Hansen ne želi igrati na Svjetskom prvenstvu: Neka mi objasne u čemu je poenta

Strah od koronavirusa

Mikkel Hansen ne želi igrati na Svjetskom prvenstvu: Neka mi objasne u čemu je poenta

E. Škorić

Ponajbolji svjetski rukometaš Mikkel Hansen (33) možda propusti Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se igra od 13. do 31. januara.

S obzirom da je odlučeno da se prvenstvo igra s navijačima, Hansen nema želju da igra pred hiljadama ljudi zbog pandemije koronavirusa.

"Ne znam uopće treba li se to igrati. Ne smije biti navijača. Neka mi objasne u čemu je poenta da mi igrači budemo izolirani u hotelu, putujemo u posebnim autobusima, s maskama, a onda izađemo na teren pred toliko ljudi", pita se Hansen pa nastavlja:

"Rizik je ogroman za sve. Itekako ću razmisliti hoću li uopće igrati na Svjetskom prvenstvu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Danska na SP-u igra u grupi s Argentinom, Bahreinom i Kongom i veliki je favorit jer je ujedno i aktuelni prvak svijeta, no bez Hansena bi naravno sve bilo teže, pa i odbrana titule.

Promo

Top Komentari

ako1986
Ko se boji nek i ne igra NIKAKO ha ya ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi