Pirova pobjeda Danaca, za njih je Euro završen

Prva pobjeda tek u trećem meču

Pirova pobjeda Danaca, za njih je Euro završen

Rukometna reprezentacija Danske pobijedila je večeras Rusiju sa 31:28 i na taj način se oprostila od Eura. 

Jedan od glavnih kandidata za zlatnu medalju ispao je već nakon grupne faze, a eliminacije su ga koštali loši rezltati u prva dva meča.

Nakon pobjede Mađarske protiv Islanda od prije dva sata znalo se da je Danska ispala pa je ovo i za Dance i za Ruse bio samo revijalni meč i nije imao nikakvu rezultatsku važnost.

Na kraju je Danska slavila i to teškom mukom. Rusi su vodili većinom dijelom prvog poluvremena ili je bilo neriješeno. Najviša prednost Rusa iznosila je tri gola razlike, toliko je bilo i na poluvremenu.

Ipak, na samom startu nastavka Danci ubacuju u brzinu više i dolaze do preokreta. Kasnije Rusi poravnavaju, ali Danci u finiš susreta ulaze sa dva gola viška. Kasnije su otišli i na tri, pa četiri i bilo je jasno da je meč gotov.

Danska grupu E okončava sa omjerom jedne pobjede, remija i poraza pa je na kraju upisala tri boda što nije bilo dovoljno za drugu fazu. Rusija je turnir okončala bez boda.

Najefikasniji Danac danas je bio Hansen sa sedam zgoditaka, dok su po četiri dodali Lauge i Lindberg. Kod Rusije najbolji je bio Soroka sa šest golova. Pratio ga je Shishkarev sa golom manje.

Ovo je bio posljednji meč prve runde na Euru i od sutra počinje druga faza.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko nrukometno prvenstvo, 3. kolo:

Danska - Rusija 31:28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije