Ugovor sa Topnicima ima do ljeta 2021. godine

Operacija opstanak: Schalke bi mogao angažovati još jednog iskusnog fudbalera

Haris Zilić

Prvotimac Arsenala i grčki internacionalac Sokratis, još uvijek je na "čekanju".

Pisalo se o njegovom odlasku iz Arsenala, a ugledni Sky Sport prenosi vijest da će se konačna sudbina ovog defanzivca znati u narednih nekoliko dana. 

Po medijima se spominje i odlazak u Schalke, gdje bi svojim iskustvom pomogao Rudarima u borbi za opstanak. Schalke je već u svoje redove vratio našeg Seada Kolašinca, te Klass Jana Huntelara, a sigurno da bi i Sokratisevo iskustvo bilo od velike pomoći.

Sky Sport također prenosi da će Sokratis obaviti još jednu rundu razgovora sa Upravom Arsenala oko eventualnog produženja ugovora na još sezonu i po. Sokratisu ugovor sa londonskim timom ističe u junu 2021. godine. Trenutna vrijednost grčkog defanzivca prema transfermakrtu iznosi četiri miliona eura. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.