Luka Jović se diže iz pepela: Ušao i postigao dva gola u pobjedi Eintrachta!

Siguran trijumf Eintrachta

Luka Jović se diže iz pepela: Ušao i postigao dva gola u pobjedi Eintrachta!

E. Škorić

U susretu 16. kola njemačke Bundeslige Eintracht je u Frankfurtu slavio s 3:1 protiv Schalkea.

Schalke je u prošlom kolu pregazio Hoffenheim i činilo se da bi mogao da iznenadi u Frankfurtu, no Eintracht to nije dozvolio, zasluženo je pobijedio s 3:1 i krenuo ka vrhu.

Junak domaćih je bio Luka Jović, koji se nedavno vratio iz Real Madrida. Ušao je u 62. minuti i samo desetak minuta kasnije postigao gol za pobjedu na asistenciju sunarodnjaka Filipa Kostića. Zapravo, to je bio prvi od njegova dva gola večeras.

Također je u nadoknadi sjajno sve napravio i postigao gol za konačnih 3:1. Nevjerovatno, kakav povratak Jovića...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je u prvom dijelu, konkretno u 28. minuti Andre Silva pogodio za 1:0, a već u sljedećem napadu Schalke izjednačio na 1:1 preko Hoppea.

Jovićev ulazak bio je koban za goste iz Gelsenkirchena, koji ostaju zadnji na tabeli sa samo sedam bodova. I danas je svih 90 minuta na terenu proveo bh. reprezentativac Sead Kolašinac, kojeg je Schalke posudio od Arsenala do kraja sezone.

Promo

Top Komentari

Goran3
Sportsport.ba jedva docekao da napise vijest o Jovicu inace tako I srbski portali pisu o dobrim partijama Dzeke malo sutra
24 5
turbinac
E moj Zizu
3 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi