Foto - EPA

Josef Bican ima 821 gol

IFFHS: Cristiano Ronaldo nije najbolji strijelac svih vremena

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo postigao je jučer 760. gol u profesionalnoj karijeri.

Po brojnim stastičkim podacima fudbaler Juventusa je postao najbolji strijelac u historiji ispred Josefa Bicana, no Ronaldov rekord ne priznaje Međunarodni institut za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS).

Oni su pronašili podatke u kojima je Bican zabio ukupno 821 pogodak, pa će Ronaldo morati još da radi kako bi dostigao ovu cifru.

Bican je igrao od 1931. do 1958. godine, a Jaroslav Kolar je objasnio kako su došli do cifre od 821 gola za češku legendu.

"Nedostajala su 53 gola koje je Bican postigao igrajući za Hradec Kralove u drugoj ligi. Provjerili smo svaki detalj ddva puta i došli smo do zvanične cifre da je Bican postigao 821 gol u zvaničnim utakmicama. To znači da Cristiano Ronaldo još uvijek nije najbolji strijelac u historiji i morat će još raditi kako bi oborio rekord", rekao je Kolar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, treba istaći da Pele i Romario također tvrde da su postigli više golova od Ronalda, ali za sada dokaza o tome nemaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.