Ronaldo i Morata donijeli Juventusu titulu Superkupa, Insigne tragičar Napolija

Stara dama slavila sa 2:0

Ronaldo i Morata donijeli Juventusu titulu Superkupa, Insigne tragičar Napolija

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa osvojili su italijanski Superkup nakon što su večeras s 2:0 pobijedili Napoli.

Juventus i Napoli odigrali su još jednu tvrdu utakmicu na kojoj nismo vidjeli neke spektakularne prilike. Meč je ponovo odlučio jedan detalj, a junak Stare dame i ovaj put bio je Cristiano Ronaldo.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 64. minuti kada je Ronaldo ostao sam ispred Ospine i rutinski je pogodio za 1:0 i veliko slavlje igrača Juventusa.

No, Napoli se nije predavao do samog kraja utakmice. Fantastičnu šansu ovaj tim za izjednačenje imao je u 79. minuti kaa je McKennie skrivio penal, a Valeri je pokazao na bijelu tačku nakon što je pogledao VAR.

Loptu je uzeo Lorenzo Insigne, ali je jaklo loše šutirao, te je lopta završila pored stative gola Juventusa.

Napolitanci su na sve načine pokušali da dođu do gola i produžetaka, ali je Juve u zadnjem napadu na meču osigurao pobjedu.

Cuadrado istrčao fantastičnu kontru i dodao za Alvara Moratu koji lagano šalje loptu u praznu mrežu za konačnih 2:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Forza Juve!
10 1
AmarSahi
Da je namjerno želio tako promašiti penal, ne bi mogao....
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi